Tips

Als je langer plezier wilt hebben van je mooi gelakte nagels, zijn er een aantal tips en trics waarmee je rekening kunt houden.

Gebruik altijd een basislak of base coat die je nagels beschermt en breng een hoogglanzende top coat aan over je kleur. Als je vervolgens een van onze sneldrogers gebruikt, is je nagellak binnen no time droog!

Gezonde nagels zijn natuurlijk het allerbelangrijkste voor lang draagplezier van je favoriete OPI tint. Als je de juiste vijl en nagellakremover gebruikt, ben je al goed op weg. Heb je toch last van splijtnagels, of nagels die ombuigen of juist afbrokkelen? OPI heeft een passende oplossing voor je probleem!

Wat te doen wanneer mijn nagels ribbels hebben en/of niet egaal van kleur zijn?

Om dan toch een mooi, egaal gelakte nagel te krijgen adviseren wij om in plaats van een ‘normale’ base coat de OPI Ridgefiller te gebruiken. Ridgefiller bevat natuurlijke zijde extracten, waardoor het een vullende werking heeft en oneffenheden op de nagel egaliseert. Uiteraard beschermt het ook tegen indringen van kleurstoffen. Ridgefiller droogt mat op, waardoor egaal aanbrengen van een gekleurde lak makkelijker gaat. Mag ook gebruikt worden bij kunstnagels.

TIP: ook ideaal voor op teennagels!

Nagels lakken

Wil jij ook een week lang genieten van mooi gelakte nagels, zonder deze bij te hoeven werken? Kies dan voor Infinite Shine. Infinite Shine heeft een intense glans, zoals je gewend bent van gel. De glans blijft totdat jij de kleur verwijdert!

Waarom splijten natuurlijke nagels?

Het splijten van nagels kan veroorzaakt worden door:

  1. Nagels korter te knippen of het gebruik van een te grove vijl
  2. Nagels te lakken zonder gebruik van een basislak
  3. Het gebruik van een nagellakremover die (een grote hoeveelheid) aceton bevat
  4. Het gebruik van chemicaliën zonder handschoenen te dragen

Wij adviseren om voor het vijlen van nagels de OPI Crystal File te gebruiken. De Crystal File heeft een ultrafijn oppervlak voor het veilig vijlen van natuurlijke nagels zonder deze te beschadigen en om haakjes te voorkomen. Gebruik daarnaast altijd een base coat en verwijder nagellak met een OPI nagellakremover.

Wat kan ik doen om nagellak sneller te laten drogen?

OPI heeft 2 verschillende producten ontwikkeld om het drogen van nagellak te versnellen: DripDry sneldroogdruppels en RapiDry Spray.

DripDry mag je pas aanbrengen 60 seconden nadat je de Top Coat hebt aangebracht. Breng met de pipet 1 à 2 druppels aan per nagel. De nagellak voelt droog aan na 60 seconden en is volledig uitgehard binnen 5 à 10 minuten! DripDry bevat bovendien jojoba olie en vitamine E voor verzorging van de nagelriemen.

RapiDry Spray mag je al tijdens het lakken gebruiken. Daardoor is dit product ideaal bij het lakken van een french manicure, omdat het na iedere laag nagellak gebruikt mag worden. Voor gebruik op ongeveer 20cm van de nagels verwijderd houden en het laagje nagellak eerst 45 seconden laten drogen.   

Hoe kan ik het beste donkere kleuren nagellak en/of glitterlak verwijderen?

OPI heeft speciaal voor het snel en eenvoudig verwijderen van glitterlakken en lakken met veel kleurpigmenten de Glitter Off Peel-able Base Coat ontwikkeld. Met Glitter Off Base Coat als basis kun je voorzichtig en gemakkelijk elke glitter óf moeilijk te verwijderen nagellak afhalen, zonder het gebruik van remover! Oefen lichte druk uit met een bokkenpootje, waarna de nagellak eenvoudig te verwijderen is.

  1. Breng een niet te dun laagje Glitter Off Peel-able base Coat aan op je natuurlijke nagel
  2. Glitter Off is helemaal droog wanneer deze transparant is. Pas dan kun je verder met de volgende stap
  3. Lak nu je nagels met je favoriete OPI (glitter)nagellak

Heb je je nagels al gelakt en geen Glitter Off Peel-able Base Coat gebruikt? Gebruik dan de Expert Touch nagellakremover.